Stuur ons een bericht

Wedden dat we goede ideeën hebben om jouw product, dienst of bedrijf beter te vermarkten? Of dat we kunnen helpen bij het automatiseren van je bedrijfsproces?

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.

Anja

Bellen kan natuurlijk ook

Anja beantwoordt je vraag direct. En anders een van haar collega’s wel. Bel dus gerust naar 030 – 687 55 06.

Bel mij terug

Word teruggebeld door ons

Sjonic
Sjonic

Hoe scoor je meer kijkers voor je online video?

Online video is op dit moment een van de grootste trends. Dit kan echter uitlopen op een teleurstelling. Want je stopt je ziel en zaligheid – en een substantieel gedeelte van je marketingbudget – in de productie van een video en niemand bekijkt ‘m. Zes tips hoe je meer kijkers krijgt voor je video.

1) Verbeter de vindbaarheid in zoekmachines Google is slim, maar niet zo slim dat de zoekmachine bewegend beeld en geluid kan indexeren. Je moet Google dus een handje helpen om duidelijk te maken wat er te zien en horen is in je video. Dit kan op verschillende manieren:

 Voeg een videositemap toe
 Geef de juiste tags (zoekwoorden) mee aan je video
 Zorg dat je video ondertiteling heeft

Het laatste onderdeel is voor Google noodzakelijk. De ondertiteling wordt namelijk als los bestand toegevoegd. Google kan dit tekstbestand lezen, waardoor de zoekmachine zal begrijpen waar jouw video over gaat. Daarnaast bekijkt 85% (!) van de mensen een video zonder audio. Voor deze mensen is de video ook onbegrijpelijk. Ook om deze reden is het dus goed om een ondertiteling aan je video toe te voegen.

2) Maak je video niet te lang De spanningsboog van mensen is tegenwoordig ongeveer 8 seconden. Hoe kort de spanningsboog exact is hangt af van het kanaal. Op social media bekijken mensen een video tot maximaal 1,5 minuut. Zorg er daarom voor dat een video nooit langer duurt. Mensen zullen deze video dan namelijk nooit helemaal afkijken.

3) Zorg voor interactie in je video Op Google worden video’s vooral gevonden door middel van zoekwoorden. Op social media-kanalen werkt dit echter anders. Interactie (liken, delen en reageren op je video) zorgt ervoor dat je video voorbijkomt op Facebook. Zonder interactie is je video niet vindbaar. Het is dus belangrijk om een duidelijke call-to-action mee te nemen in je video. Bijvoorbeeld door een vraag te stellen waarop mensen reageren.

4) Gebruik een pakkende thumbnail De grootste reden voor mensen om een video te gaan bekijken is als de thumbnail ze aanstaat. Een thumbnail is de afbeelding die je ziet voordat je de video start. Hoe deze thumbnail eruit moet zien? 

 Gebruik een passende afbeelding die het onderwerp versterkt of toelicht 
 Gebruik een foto of afbeelding van goede kwaliteit, het liefst HD 
 Plaats een button (met link) of tekst op je afbeelding met een duidelijke call-to-action

5) Maak je video gebruiksvriendelijk Niet iedereen heeft een snelle internetverbinding. Niks is vervelender dan om een video te bekijken die continu blijft hangen. Zorg er dus voor dat de player (YouTube doet dit automatisch) die je kiest hier rekening mee houdt. De player past – bij een trage internetverbinding – dan automatisch de afspeelkwaliteit van de video aan, waardoor de video wel in een keer afspeelt.

6) Start met video advertising Door middel van online-videoadvertenties is het mogelijk om jouw video in YouTube, diverse andere websites en in apps van videopartners weer te geven. Hiervoor betaal je iets, maar dan weet je in elk geval zeker dat je video onder de aandacht komt.

Een bedrijfsfilm laten maken? Neem dan contact op met onze creatief producer Michelle via 030 – 8000 430 of mail naar michelle@labelfilm.nl. Starten met video advertising? Neem dan contact op met onze online marketeer Malou via 030 - 687 55 06 of mail naar malou@sjonic.nl. 

Meer blogitems

Je kan nog even doorlezen.

Track & Trace-systeem voor de logistieke sector

Voor Dijkstra Logistiek in Lopik realiseerde Sjonic een Track & Trace-systeem dat uitblinkt in gebruiksgemak.

Meer diepgang, WhatsApp-advertenties en revival van de podcast: online trends voor 2019

In een rap tempo werken we naar het einde van het jaar toe. Tijd om vooruit te kijken naar wat 2019 ons gaat brengen. Sjonic kijkt uiteraard vooral naar wat er op online vlak gebeurt. En dat is heel wat. Wat verwachten wij van komend jaar?

Minder aandacht voor je bedrijf op Facebook

Facebook voert weer nieuwe algoritmes door. Hierdoor is de kans groot dat het bericht op je Facebook-bedrijfspagina minder snel onder ogen komt van je fans. In deze blog geven we toelichting op de update van Facebook.

Trends in webdesign voor 2016

Niets is zo veranderlijk als webdesign. Sjonic doet er dan ook alles aan om bij te blijven en trends te volgen. We lezen uiteraard veel blogs over dit onderwerp. Op Frankwatching kwamen we een van de beste artikelen over dit onderwerp tegen van de laatste tijd. Uit de top 10 webdesigntrends voor 2016 vinden wij deze het meest interessant.

Nieuwe technieken

Als bureau voor webontwikkeling en digitalisering moet je altijd bijblijven. Technieken en innovaties volgen elkaar in een razendsnel tempo op.

Wij zijn gecertificeerd Google-Partner