Stuur ons een bericht

Wedden dat we goede ideeën hebben om jouw product, dienst of bedrijf beter te vermarkten? Of dat we kunnen helpen bij het automatiseren van je bedrijfsproces?

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.

Anja

Bellen kan natuurlijk ook

Anja beantwoordt je vraag direct. En anders een van haar collega’s wel. Bel dus gerust naar 030 – 687 55 06.

Bel mij terug

Word teruggebeld door ons

Sjonic
Sjonic

030 laadpaal

Online platform voor aanvragen laadpalen van Gemeente Utrecht

Aanleiding

De gemeente Utrecht wil elektrisch vervoer binnen de gemeentegrenzen stimuleren.
Sjonic won een aanbesteding en realiseerde een platform (030laadpaal.nl) voor het aanvragen van laadpalen voor elektrische auto’s. Compleet met interactieve kaart.

Ontwerpproces

Niet over één nacht ijs

Doel was de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk en laagdrempelig platform. Een platform waarop aanvragers de status van hun aanvraag kunnen volgen. Exploitanten op hun beurt moeten kunnen inloggen om wijzigingen door te voeren.

Sjonic ging bij de realisatie niet over één nacht ijs. Het projectteam bracht de flow van bezoekers in kaart en dachten mee over een logisch aanvraagproces. Intuïtiviteit stond hierin centraal. We schetsten de flow en pagina’s in wireframes en overlegden vrijwel dagelijks met de gemeente.

Het platform

Uiteindelijk is een platform gerealiseerd in de vorm van de website 030laadpaal.nl. Door middel van heldere, korte triggers ‘dirigeren’ we bezoekers snel naar de juiste sectie.

Ook voor mobiel

Uiteraard bouwde Sjonic de website responsief op. Zo kunnen mensen ook thuis op de bank met tablet of telefoon een laadpaal aanvragen.

Data

Achter de schermen

Ook achter de schermen is enorm veel werk verzet. Een groot gedeelte van het project behelsde namelijk het overzetten van data – een laadpaal aanvragen kon al een tijdje – van de ene naar de andere server. Uiteraard zonder dat aanvragen of de status van een aanvraag verloren zou gaan. Een klus waar onze programmeurs zich graag in vastbeten.

Techniek

Toegang voor exploitanten

Exploitanten hebben via het afgesloten beheersysteem achter de website inzicht in lopende aanvragen. Verder kunnen ze de status van een aanvraag aanpassen: in aanvraag, ter goedkeuring gemeente, locatiebeoordeling, voorbereiding realisatie of in exploitatie. De status wordt realtime weergegeven op de interactieve kaart. Zo hebben bezoekers altijd een actueel beeld van laadpalen in hun buurt.

Interactieve kaart

Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen op de website ook bekijken waar in hun buurt een actieve en/of vrije laadpaal staat. Ook locaties waar een laadpaal is aangevraagd en wat de status zijn hier te bekijken.

Sjonic realiseerde een interactieve kaart op basis van geolocatietechnologie en zorgde voor de juiste styling hiervan. Een mooi voorbeeld van het samensmelten van backend en frontend.

Hi - Wij werkten aan dit project

Wil je meer weten? Bel 030 - 687 55 06 of mail naar info@sjonic.nl.


Stuur een bericht

Meer projecten

Werk

Weten waar wij apetrots op zijn?

Bekijk ons werk
Wij zijn gecertificeerd Google-Partner